Update uit het zuiden! - Reisverslag uit Maitland, Australië van Astrid Driel - WaarBenJij.nu Update uit het zuiden! - Reisverslag uit Maitland, Australië van Astrid Driel - WaarBenJij.nu

Update uit het zuiden!

Door: Astrid

Blijf op de hoogte en volg Astrid

24 Augustus 2011 | Australië, Maitland

Howdy!

Vanochtend kwam ik er opeens achter dat ik al een maand geen blog meer heb geschreven... Sorry! Ik ben niet echt fantastisch in blogs bijhouden zoals blijkt, maar hier is er in ieder geval weer een.

Mijn laatste blog was nog in de vakantie, voordat school begon. Ik zit inmiddels al weer vier weken op school... Bewijst mijn punt maar weer. ;)
De woensdag na mijn vorige blog was mijn eerste dag als Year 11 student op Harvest Christian School, in Kadina. Het leukste was uiteraard het uniform, zoals verwacht. Mooie rok die verdacht veel weg heeft van een kilt, prachtige witte blouse en als klap op de vuurpijl een blauwe trui met 'Seniors' op de voorkant - foto volgt!

Zo vroeg opstaan was wel weer even wennen na twee maanden uitslapen, maar viel te doen. Omdat Heather (mijn gastmoeder) op school werkt, kunnen we elke ochtend met de auto in plaats van de bus. Helaas betekent dat ook dat we 's ochtends om half acht weg moeten, terwijl school pas om kwart voor negen begint (kwart voor negen, ja. not kidding).
De eerste ochtend op school moest ik bij mister Howard, de adjunct-directeur, komen om mijn vakken te kiezen: English Pathways, Mathematical Applications, Psychology, Biology, History en Food and Hospitality. Inmiddels ben ik alweer geswitched van English Pathways naar English Studies, en van Mathematical Applications naar -Studies, omdat het niveau allemaal toch wel een beetje huilen met de pet op was.
Bij geschiedenis zijn we maar met z'n tweeën: ik en Jessica, een meisje die ik al kende van de kerk. Met z'n tweeën is het op zich wel leuk. Zo konden we twee weken terug met z'n állen op excursie naar de Moonta Mines, de mijnen in 'Australia's own little Cornwall', aka Moonta. Het plaatsje heet zo omdat, na de ontdekking van koper in de omgeving, er veel mensen vanuit Cornwall hierheen emigreerden. Dat zorgde er voor dat Moonta, na Adelaide, de grootste plaats van South Australia werd -wat het nu overigens niet meer is. Wat grappig is, is dat het koper in de grond werd ontdekt door een wombat... Een wombat, ja. Geen idee hoe precies, maar hij flikte het 'em.
Volgende onderwerp bij geschiedenis is overigens de Vietnam oorlog, dus dat wordt punten scoren! Drie maanden geleden eindexamen in gedaan, dus dat moet wel lukken.

In ieder geval, na het vakken kiezen gingen we naar 'homeroom', wat van kwart voor tot kwart over negen is. Homeroom is een soort mentorgroep, maar met leerlingen uit verschillende jaren door elkaar heen. Mijn homeroom teacher is Mrs. R -of eigenlijk Reydlinghuys- een Zuid-Afrikaanse vrouw wiens moedertaal Afrikaans is, dus we kunnen elkaar een beetje verstaan! Ook is ze de enige hier die wél van dubbelzoute drop houdt (VERKOPEN ZE HIER!) en die het niet raar vind dat ik suiker op toast doe. Dat we suiker op toast eten is blijkbaar ontzettend raar, net als het feit dat we paling eten. ('EEL? ISN'T THAT LIKE ELECTRIC? YOU CAN'T EAT THAT!' is de meest gehoorde reactie.)
Andere leuke dingen die mensen denken over Nederland: Peter Pan woont er, we dragen lederhosen en het is Denemarken. Ook zit er een ongelofelijk goedgelovig meisje in mijn klas die ik er heilig van heb overtuigd dat ik 9 huizen heb (waarvan enkele in het buitenland), een bekende Nederlander ben vanwege mijn eigen talkshow genaamd 'Pannekoek' en dat ze dit alles niet kan vinden op google omdat ze de Australische google heeft en niet de Nederlandse.

School is verder echt heel tof - niet gedacht dat ik dat ooit nog zou zeggen - en iedereen is zo aardig! Ik ken inmiddels de namen van de meeste mensen wel. Ik probeer nog steeds mensen te leren mijn naam op z'n Nederlands uit te spreken, in plaats van als Estwid ven Dwill, maar dat blijkt vooralsnog tevergeefs... Vooral de rollende r is geen groot succes.

Maar nu ga ik eerst even naar bed voordat ik verder ga met deze blog! Morgen krijgen jullie de rest, maar voor nu is het so long and goodnight!

xxx

P.S.: Judith vertrekt overigens deze vrijdag naar Canada! Volgen kan op http://judithvdlugt.reismee.nl/ :)

• 24 Augustus 2011 - 14:23

Angelique!:

dat uniform ! omg xD je lijkt wel schots :P

• 24 Augustus 2011 - 14:58

Jannie (van Judith):

Hoi Astrid, leuk om je blog te lezen, zo kom ik al een beetje in de (mineur)'stemming' richting vrijdag als Judith aan haar adventure begint. Nee hoor, jouw enthousiast verhaal + foto (schattig hoor) vertellen alleen maar hoe leuk een sabbatical is... (ook voor de thuisblijvers?!).
    Good luck!

• 24 Augustus 2011 - 16:06

Daphne:

O god, dat uniform! Heerlijk <3

• 24 Augustus 2011 - 16:14

Suus:

Neem ALSJEBLIEFT dat uniform mee naar huis!

• 24 Augustus 2011 - 16:20

Marijntje:

Superhip pakkie heur chick!! zijn er nog een beetje leuke jongens ;-D veel plezier nog, we missen je misschien een klein beetje 0:) groetjes mar

• 24 Augustus 2011 - 16:54

Miriam:

Hahaha, dat meisje moet wel héél goedgelovig zijn. Mooi pakkie hoor, je mag mijn bagpipes wel lenen (:
    xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 24 Augustus 2011 - 17:16

Danielle:

*Fluit zoals bouwvakkers dat doen* Woehoe, sexy hoor die uniformen! Looking good!
    Haha, dat kind gelooft ook echt dat je 9 huizen hebt :P Wel hilarisch, want ze komt er waarschijnlijk toch niet achter. (Tenminste, niet als iemand haar verteld dat je niet zo bekend bent, geen talkshow hebt, dat het niet ligt aan google en dat je niet 9 huizen hebt, maar gewoon 1 huis in Ambacht :P)
    Maar ja, als je er misbruik van kan maken, waarom niet? Haha.
    Nog veel plezier!

xx

Ps: OMG, nog 282 dagen en dan ben je weer in Nederland! Al moet je daar waarschijnlijk nog lang niet aan denken! (Hallo Kerst zonder sneeuw!)

• 24 Augustus 2011 - 17:59

Christa:

Astrid, Serieus schrijf meer blogs... ik geniet er werkelijk waar van :p of het zijn de mensen waar je over schrijft...
    anyways! ik vind je echt onwijs sexy in dat uniform ding...ik denk dat ik er ook maar zo bij ga lopen... vooral die rok... hmm ik hou er van!

en trouwens,, jou talkshow is echt goeie shit joh!

• 24 Augustus 2011 - 22:15

Angela:

heeey meis, eindelijk weer contact met de andere kant van de wereld:D
    het bevalt je goed zo te horen:),, mooi zo!
    dat uniform is echt geweldig, haha:D
    XD
    xxx

• 25 Augustus 2011 - 17:10

Amina:

Hahaha, Astrid, geweldig dat verhaal over dat meisje! Niet te geloven dat ze je zomaar geloofde, hahaha, ik lig dubbel!
    Je ziet er smoking hot uit in je uniform hoor! (:
    Blijf blogs posten, het is super leuk om het te lezen!
    xx

• 01 September 2011 - 08:27

Marja:

As, je schrijft heel leuk. Misschien wat vaker?

• 03 September 2011 - 08:50

Vader Hans:

Ha die Assie,

En wij in het verre Holland maar wachten - gelet op je laatste zin - op het vervolg van dit spannende verhaal. Mensen bellen ons al met de vraag of de rest soms achter de decoder zit en er dus voor betaald moet worden. Ik heb aan één iemand al je bankrekeningnummer gegeven!

p.s. Is die beroemde Wombat in een standbeeld vereeuwigd?