Gastgezin en andere informatie
Door: Astrid
Blijf op de hoogte en volg Astrid
31 Mei 2011 | Nederland, Hendrik-Ido-Ambacht
Na het LCC vertrekken alle deelnemers aan het high school year naar hun gastgezinnen die verspreid door het hele land wonen.
Ik heb inmiddels ook een gastgezin toegewezen gekregen! Ze wonen in Maitland, South Australia (niet te verwarren met Maitland, New South Wales!), wat een klein dorpje is op de Yorke Peninsula, ongeveer 2 uur rijden van Adelaide. Voor de geïnteresseerden: Google Maps doet wonderen.
De familie bestaat uit een moeder, Heather, en twee kinderen, een dochter, Melissa, van 17 en een zoon, Timothy, van 15. Hoe het met de vader zit weet ik niet helemaal. Op het formulier stond er niets over, maar toen ik laatst zat te chatten met Melissa, zei ze dat ze de computer af moest sluiten van haar vader… Geen idee dus. Ze hebben ook nog een dochter van 21, maar die is getrouwd, heeft een dochtertje van 10 maanden en woont niet meer thuis. Hun oudste dochter, Danielle, is in 2005 omgekomen bij een auto-ongeluk. Ze zou anders 23 jaar zijn geweest.
De familie heeft ook nog een hondje, waar ik heel blij mee ben, en een jong katje, waar ik iets minder blij mee ben. Katten zijn niet echt mijn ding, maar dat komt wel goed. Hoop ik.
De school waar ik naar toe zal gaan heet Harvest Christian School en staat in Kadina, een plaatsje ten noorden van Maitland. Gelukkig mag ik een prachtig marineblauw uniform aan! Op de website van de school staat niet zo veel informatie over de vakken die ze hebben, dat vind ik wel jammer, ik zou graag weten welke vakken ik kan kiezen! Maar I guess dat ik dat pas zal zien als ik daar aan kom! Ik zat gisteren te chatten met Heather, en die zei dat ik nog 10 dagen vrij heb voordat ik naar school ga. Dat is wel heel fijn, dan kan ik eerst nog een beetje settelen voordat ik in het diepe wordt gegooid. Overigens gaan Melissa en Timothy naar dezelfde school. Melissa zit in Year 12, dus het zou kunnen dat ik bij haar in de klas kom. Ik kom waarschijnlijk in Year 11 of Year 12 terecht, het ligt aan de school in welk jaar precies.
Afgelopen zaterdag hebben we ook een voorbereidingsochtend gehad, met mensen die naar Australië, Nieuw Zeeland, Japan, Duitsland en Frankrijk gaan. We kregen een hoop informatie over de reis en er waren oud-deelnemers aan het programma. Helaas geen mensen die in Australië waren geweest, alleen Japan en Amerika. Wel was het heel gezellig, allemaal hele leuke mensen die ook gaan!
Het komt nu allemaal wel heel dichtbij… Over nog maar 32 dagen is het 2 juli, en dan vertrekken. In die 32 dagen moet nog heel wat geregeld worden. Inentingen heb ik inmiddels al gehad en het is bewezen dat ik geen TBC heb, maar bijvoorbeeld mijn visum moet nog even geregeld worden. En ik moet nog slagen! Mijn examens gingen in ieder geval goed, dus het komt wel goed allemaal. 16 juni krijg ik de uitslag, maar ik ben er aardig van overtuigd dat ik 2 juli gewoon in het vliegtuig stap!
x